Hírek > Orosz-ukrán balhé - engedhetnek a felek >

Orosz-ukrán balhé - engedhetnek a felek

2016.02.15 16:00
A Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa szerint az ukrán válságban mindkét félre, Oroszországra és Ukrajnára is soha nem látott külső nyomás nehezedik, és ez engedékenyebbekké teheti őket.
Orosz-ukrán balhé - engedhetnek a felek

Póti László az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta, hogy az oroszokra a zuhanó és várhatóan tartósan alacsony olajárak, valamint a szankciók vannak hatással, az ukránokra pedig az, hogy csakis nyugati források segítségével tudják elkerülni az államcsődöt. A szakértő ezen körülmények miatt lát esélyt arra, hogy Luhanszk és Donyec megyékben helyhatósági választásokat tartsanak a közeljövőben.

 

Póti László a pontosan egy éve életbe lépett minszki megállapodással kapcsolatban arról is beszélt, hogy nem lehet tudni, mennyi fegyver van a konfliktussal érintett területeken. Noha a tüzérségi fegyvereket tavaly októberig szakaszosan kivonták - ez volt a legjelentősebb fordulópont a tűzszünet megvalósításában -, a kézifegyverek mozgása ellenőrizhetetlen - mondta.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák