Hírek > Magyar tőzsde - mit vegyünk a tegnapi pozitív fordulat után? OTP, MOL, Richter vagy Telekom? >

Magyar tőzsde - mit vegyünk a tegnapi pozitív fordulat után? OTP, MOL, Richter vagy Telekom?

2016.02.16 08:50
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 360,64 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 23 065,93 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Magyar tőzsde - mit vegyünk a tegnapi pozitív fordulat után? OTP, MOL, Richter vagy Telekom?

Az OTP húzta fel a BUX-indexet a tegnapi kereskedésben. Az elemzők szerint bár nem volt túlságosan erős az átlagforgalom a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX a nyugat-európai piacokhoz hasonlóan még így is tudott emelkedni. Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke az Európai Parlament gazdasági bizottságának hétfőn tartott ülésén azt mondta, meg van rá a lehetőség, hogy az EKB márciusban tovább gyengíti monetáris politikáját, ezzel segítve az európai gazdaságot.

 

Az OTP volt a nap nyertese, a Mol és a Magyar Telekom is erősödött, a Richter azonban nem tudott érdemi elmozdulást mutatni pénteki záró értékéhez képest. A BÉT bár alacsony forgalmat bonyolított, ami az amerikai tőzsde hétfői zárva tartásával magyarázható, a nemzetközi hangulattal együtt tudott emelkedni.

 

A Mol 195 forinttal, 1,44 százalékkal 13 700 forintra erősödött, 851,8 millió forintos forgalomban.  Az olajipari társaság részvényét ma is elemeztük.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 2,74 százalékkal 6000 forintra nőtt tegnap, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. Az OTP friss elemzésünk ITT olvasható.      

 

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,81 százalékkal 394 forintra emelkedett, forgalma 337,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,38 százalékkal 5045 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. Richter és MTelekom elemzésünk itt,És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák