Hírek > Egymilliárdos uniós pályázati alap Tatabánya költségvetésében >

Egymilliárdos uniós pályázati alap Tatabánya költségvetésében

2016.02.17 01:13
Tatabánya 2016-os költségvetésének fő célja, hogy a város a lehető legtöbb uniós forráshoz juthasson hozzá, ezért egymilliárd forintos pályázati alapot hozott létre az önkormányzat - mondta el a megyeszékhely polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, a 13 milliárd forintos főösszegű költségvetésből több mint kétmilliárd forintot fordítanak fejlesztésekre. A büdzsében 7,5 milliárd forint származik saját bevételekből. Az önkormányzat a megyei kormányhivatallal közösen 300 millió forintos pályázatot nyújt be bértámogatásra és képzési programokra, hogy biztosítani lehessen a Tatabányára települt cégek munkaerőigényét. Egy további pályázat keretében 440 millió forintot fordítanának a kerékpáros és a fenntartható közlekedés fejlesztésére.

 

A Modern városok program részeként 500 millió forintos keretösszegből valósulhatnak meg útfelújítások a város legforgalmasabb területein. A polgármester tájékoztatása szerint a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban legalább 13 milliárd forint érkezik a városba, ebből négymilliárd gazdaságfejlesztésre, másfél milliárd energiahatékonysági programokra, illetve a Zöld város programra használható fel.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az egyensúly érdekében a költségvetésben félmilliárd forintos hitelfelvétellel számolnak, valamint 100 millió forintos összegben terveztek ingatlaneladást, illetve 45 millió forint megtakarítását irányozták elő a polgármesteri hivatal és a városüzemeltetés területén. Ezek az összegek az uniós pályázatok lehívását segítő alapba kerülnek - ismertette a részleteket Schmidt Csaba. Az előterjesztésről csütörtökön szavaz a közgyűlés.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák