Hírek > A vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztésekről döntöttek >

A vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztésekről döntöttek

2016.02.17 16:45
A 2017-es, budapesti vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A testület egyebek mellett határozott a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgáló Margitsziget csatornázásáról és a gerincút felújításáról összesen mintegy 3,5 milliárd forint értékben. A javaslatot 25 igen és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. Az elfogadott indítvány szerint felújítják a rendezvényhelyszínek közötti Dráva utcai csomópontot több mint egymilliárd forintból. Megújítják a pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti szakaszát is.

 

A tervezett gyalogos és kerékpáros sétány biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a belváros és a világbajnokság fő helyszíne között. A tervezői becslés alapján a megvalósítás várható költsége mintegy bruttó 6,2 milliárd forint, amelyhez bruttó 5,6 milliárd forint kormányzati támogatás várható. A beruházások kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást írnak ki. A tervek között szerepel az is, hogy a Dagály úszókomplexumnál kikötőket létesítenek, a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a margitszigeti rendezvénytér közötti vízi közlekedéshez.

 

A fejlesztés becsült költsége mintegy bruttó félmilliárd forint, amelyhez - mint az elfogadott javaslatban olvasható - teljes mértékben kormányzati támogatás várható. Egy a szavazás előtt benyújtott előterjesztés elfogadásával arról is határozatak, hogy a Róbert Károly körút felújítására összesen több mint 2 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre, a Népfürdő utcai híd megújítására 386 millió forintot, az Esztergom utcai híd renoválására 584 millió forintot, a Kárpát utca felújítására pedig 381 millió forintot.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák