Hírek > Marad a magyar kamatszint 1,35% értéken sokáig >

Marad a magyar kamatszint 1,35% értéken sokáig

2016.02.18 05:26
Szakértők nem várnak kamatváltoztatást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február 23-i ülésén, és úgy vélik, hogy a kamat a jövő év végéig marad a jelenlegi szinten - közölte a Reuters elemzők körében végzett felmérése alapján szerdán.
Marad a magyar kamatszint 1,35% értéken sokáig

A február 15. és 17. között megkérdezett mind a 21 elemző azon a véleményen volt, hogy a jegybank a következő ülésén nem változtat a rekordalacsony, 1,35 százalékos alapkamaton. A monetáris tanács tavaly júliusi ülésén csökkentette 15 bázisponttal a jelenleg is érvényes szintre az alapkamatot.

 

A Reuters által megkérdezett elemzők szerint idén és jövőre sem változik a jegybanki alapkamat. Ez jelentős változás az egy hónappal korábbi felmérés eredményéhez képest, amikor a szakértők azzal számoltak, hogy miután idén stagnál az alapkamat, a jövő év végére 1,83 százalékra emelkedik.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák