Hírek > Magyarország visszautasítja a görög bírálatokat >

Magyarország visszautasítja a görög bírálatokat

2016.02.19 00:25
Magyarország visszautasítja azt a görög állásfoglalást, hogy ne kritizálják Athént olyan országok, amelyek semmiféle segítséget nem nyújtotak neki a migrációs válság megoldásához - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Prágában a V4-ek tárcavezetőinek sajtóértekezletén az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva.
Magyarország visszautasítja a görög bírálatokat

Jannisz Muzalasz görög bevándorlűsügyi miniszter a sajtónak nyilatkozva csütörtökön kijelentette: Athén nem tudja elfogadni, hogy olyan európai országok bírálják, amelyek nem nyújtottak neki segítséget a bevándorlási válság kezeléséhez. "Mi hónapok óta javasoljuk, hogy legyen egy közös európai uniós erő, amely megvédené Görögország déli határát, amely jelenleg azonos a schengeni zóna déli határával, azonban a görögök ezt a tervet nem vették komolyan és javaslatunkat mindig elutasították" - nyilatkozta a miniszter.

 

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy Görgország önmaga okozta jelenlegi nehéz helyzetét. "Ha elfogadták volna a hónapok óta fenntartott javaslatunkat, akkor ma már egy közös európai erő védené Görögország déli határait és az EU nem lenne olyan védtelen, mint amilyen védtelen most. Tehát a görögöknek jobb lenne, ha a képmutatás helyett a tettek mezejére lépnének" - szögezte le Szijjártó Péter. Lubomír Zaorálek cseh, Witold Waszczykowski lengyel, Szijjártó Péter magyar és Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a visegrádi csoport megalakulásának 25. évfordulója alkalmával találkozott csütörtökön Prágában.

 

A négy ország külügyminisztere a találkozón elfogadta a Visegrád 25 év után elnevezésű jelentést, amelyet az általuk kijelöltszemélyiségek állítottak össze. Magyar részről a dokumentum kidolgozásában Martonyi János volt külügyminiszter, valamint Szili Katalin az Országgyűlés volt elnöke vett részt. "A jelentés ajánlásokat fogalmaz meg a visegrádi csoport jövőjével kapcsolatban, és kiváló alapot jelent témával kapcsolatos a vitákhoz" - vélekedett Zaorálek. A V4-országcsoportnak ma az Európai Unióban és a világban is súlya van - vélekedett a magyar tárcavezető.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A lengyel külügyminiszter azt mondta, hogy "nincs szükség változtatni a csoport szerkezetén és nincs szükség a bővítésre sem, de az együttműködést lehet és kell is bővíteni". Kérdésre válaszolva Waszczykowski a lengyel diplomácia vezetője élesen bírálta Oroszországot ukrajnai beavatkozásai miatt és a Moszkva elleni szankciók fenntartása mellett szált síkra. Szijjártó Péter uigyanakkor azt hangsúlyozta, hogy pragmatikus együttműködésre van szükség az Európai Unió és Oroszorszég között.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák