Hírek > Romlott a fogyasztói hangulat az euróövezetben és az EU-ban is >

Romlott a fogyasztói hangulat az euróövezetben és az EU-ban is

2016.02.20 01:01
Romlott a fogyasztói bizalom februárban az euróövezetben és az Európai Unió egészében is - derült ki az Európai Bizottság pénteken közzétett előzetes gyorsbecsléséből.

A hangulatindex 2,5 ponttal mínusz 8,8 pontra csökkent az övezet 19 országában. Elemzők mínusz 6,7 pontra számítottak. Az Európai Unió mind a 28 tagállamát alapul véve kicsit kevésbé romlott a helyzet: a januári mínusz 4,2 pontról 2,4 ponttal mínusz 6,6 pontra süllyedt a fogyasztói bizalom.

 

Januárban kedvezőtlenebbé vált a gazdasági hangulat az euróövezetben és az unióban is. Az Európai Unióban a gazdasági hangulatmutató (ESI) 1,8 ponttal 106,7 pontra süllyedt, az eurózónában pedig 105,0 pontra esett az előző havi 106,7 pontról.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák