Hírek > Együttműködik a TakarékBank és a gabonatermesztők szövetsége >

Együttműködik a TakarékBank és a gabonatermesztők szövetsége

2016.02.21 13:02
Együttműködési megállapodást kötött a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, valamint a TakarékBank Zrt. a magyar gabonatermesztési ágazat adottságainak hatékonyabb kihasználására, versenyképességének és további fejlődésének előmozdítására - közölték a szervezetek az MTI-vel pénteken.

Közölték, hogy ennek érdekében a TakarékBank az ágazat sajátságaihoz illeszkedő finanszírozási termékeket fejleszt, továbbá tanácsadással, piaci információkkal, előrejelzésekkel is segíti a termelőket. Az ágazat versenyképessége nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a szántóföldi növénytermesztés a magyar agrárium meghatározó ágazata, a hazai szántóterület kétharmadát, mintegy 2,8 millió hektárt tartósan a gabonafélék foglalják el - mondta a közlemény szerint Fórián Zoltán, a Takarékbank vezető agárszakértője.

 

Hozzátette: a mezőgazdasági kibocsátásban a gabonatermelés rendelkezik a legjelentősebb részesedéssel - 2015-ben a mezőgazdaság termelési összértékének 26,2 százalékát adta, ami 643 milliárd forint a teljes kibocsátás 2453 milliárdjából.

 

A tájékoztatás szerint a TakarékBank létrehozta a hazai piacon egyedülálló agrárszakmai műhelyét: a Takarék Agrár Központ a finanszírozás mellett teljes körű tanácsadást és előrejelzéseket nyújt a gazdáknak az uniós és hazai agrárpályázatokkal, piaci folyamatokkal kapcsolatban, személyesen is támogatva az agrárgazdaság szereplőinek mindennapi döntéseit, valamint hosszú távú stratégiájuk kialakítását és megvalósítását. A takarékszövetkezetek 1500 fiókja behálózza az egész vidéki Magyarországot, a települések harmadában működik takarékszövetkezeti kirendeltség.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák