Hírek > Németországban csaknem 120 támadás történt menekültszállások ellen az idén >

Németországban csaknem 120 támadás történt menekültszállások ellen az idén

2016.02.22 21:20
Németországban az idén eddig 118 atrocitás és erőszakos támadás történt menedékkérők szállásai ellen, köztük 17 gyújtogatás - közölte a szövetségi belügyminisztérium szóvivője hétfőn Berlinben.

Tobias Plate a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy 112 esetet a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények közé sorolnak, 6 esetben pedig nem állapították meg, de nem is zárták ki a politikai motivációt. A gyújtogatások mellett regisztráltak 27 erőszakos bűncselekményt, 43 rongálást és 31 úgynevezett propaganda bűncselekményt is. Az utóbbi kategóriába tartozik például a tiltott önkényuralmi jelképek mázolása menedékkérőket befogadó intézmények falára.

 

A menekültellenes bűncselekmények területi megoszlása azt mutatja, hogy nem keletnémet sajátosságról, hanem az egész országot sújtó gondról van szó - tette hozzá a szóvivő, akit a napokban történt incidensekkel kapcsolatban kérdeztek az esetek számának alakulásáról. A legnagyobb felzúdulást a német közéletben a szászországi Rechenberg-Bienenmühl Clausnitz nevű részében történt eset váltotta ki. Ott csütörtökön nagyjából száz tüntető blokád alá vett egy menedékkérőknek kialakított szállást, és nem engedte be a területre az első lakókat szállító buszt.

 

A tüntetést rohamrendőrök számolták fel. Steffen Seibert kormányszóvivő szégyenletesnek nevezte, hogy egyesek képesek megfélemlíteni másokat, köztük nőket és gyerekeket csak azért, mert menekültek. Ez nem jellemző Németországra. "A mi országunk másmilyen, a mi országunk tudja, hogy bajban lévő emberekről van szó. Tisztelettel és együttérzéssel bánunk velük" - mondta.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák