Hírek > A kormány több lépéssel segíti a fogyatékossággal élőket támogató szolgálatok munkáját >

A kormány több lépéssel segíti a fogyatékossággal élőket támogató szolgálatok munkáját

2016.02.22 22:40
A kormány több lépéssel segíti a fogyatékossággal élőket támogató szolgálatok munkáját, ennek részeként mintegy 400 millió forinttal emelte a finanszírozásukra szánt összeget - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az Országos Fogyatékosságügyi Tanács hétfői ülése után.

A szervezet ez évi első ülésén Czibere Károly államtitkár tájékoztatta a fogyatékosságügy területén működő szakmai és civil szervezetek, valamint az érintettek képviselőit az elmúlt három hónapban elért eredményekről. Elmondta, hogy 2016-ban is folytatódik az "intézménykiváltási" program, amelynek keretében a nagy, vidéki intézményekben élő fogyatékos embereket kisebb lakóegységekbe költöztetik, így segítve elő társadalmi integrációjukat.

 

A napokban megjelent az ehhez kapcsolódó pályázat - írta az államtitkárság. A közlemény szerint január elsejétől változott a lakóingatlan átalakításához kapcsolódó akadálymentesítési támogatás mértéke és igénybevételének lehetősége is. A támogatást már nemcsak egyszer lehet igényelni, hanem tízévente újra, összege pedig megduplázódott, 300 ezer forintra nőtt.

 

A szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartása érdekében alakul meg a fogyatékosügyi szakmai kollégium, amely szakmai ajánlásokat, javaslatokat tehet. Czibere Károly találkozott a jelentősebb fogyatékosságügyi érdekvédő szervezetek vezetőivel, hogy a kormányzati intézkedésekről egyeztessen velük - fűzték hozzá. A fogyatékosságügyi tanács ülésén megvitatták az elemi rehabilitációs szolgáltatás kiterjesztésével kapcsolatos kérdéseket is. A testület támogatta Lovászy László újrajelölését az ENSZ fogyatékosok jogaival foglalkozó bizottságába - olvasható a közleményben.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)