Hírek > Törökország kezében van az EU >

Törökország kezében van az EU

2016.02.22 23:45
Az Európai Uniónak most meg kellene mutatnia, hogy nem bürokratikus, és képes a problémák megoldására - jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök-helyettes hétfőn Prágában, miután tárgyalásokat folytatott Ryszard Petru lengyel ellenzéki vezetővel. Babis attól tart, hogy az Európai Unió Törökország kezébe került, amely akár zsarolhatja is az európai integrációs szervezetet.

Az Európai Unió tagállamainak vezetői múlt heti brüsszeli csúcstalálkozójukon egyetértettek abban: a migrációs válság kezelésében jelenleg az élvez elsőbbséget, hogy Törökország és Görögország teljesítse vállalásait. Március elején új uniós csúcstalálkozóra kerül sor migrációs ügyben, ezúttal Törökország részvételével. Andrej Babis szerint az Uniónak meg kell mutatnia, hogy képes a problémák megoldására. "Ezt egyelőre nem mutatta meg.

 

Már egy éve a kvótákkal szórakozunk, holott mindenki tudja, hogy ez értelmetlen. Attól tartok, ha most újabb egy évig Törökországgal fogunk szórakozni, a kezében leszünk, és zsarolni fog minket" - mondta a cseh kormányfő-helyettes újságíróknak. Leszögezte: az európai országoknak mérlegelnie kellene a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) javaslatát, miszerint ha kudarcot vall a Törökországgal való együttműködés, akkor a bevándorlási hullámot a görög-macedon és a görög-bolgár határon kell megállítani.

 

"Ott (a csúcstalálkozón) ezt nem fogadták el, és ez hiba, mert minden alternatívát figyelembe kell venni, beleértve a kerítésépítést is a bolgár és a macedon határon" - mondta nyilatkozatában a cseh politikus.

 

Mai kalkulátor ajánlónk, SzámoldKi, hogy: 

Mennyi idő van még hátra az életemből? - kalkulátor valós statisztikai alapokon

Alkoholista vagyok, vagy csak nagyivó? - nemzetközi alkohol felmérés

Mennyire vagyok sznob? - első magyar sznob-mérő


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák