Hírek > Jól kezdte a hetet a BUX >

Jól kezdte a hetet a BUX

2016.02.22 22:25
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 160,92 pontos, 0,69 százalékos emelkedéssel, 23 332,71 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi tőzsdékhez hasonlóan a BÉT-en is oldalazás jellemezte a hétfői kereskedést, alacsony forgalom mellett. Érdemben nem változtak az árak, a vezető részvények együtt mozogtak, igazán kimagasló teljesítményt egyik papír sem nyújtott - tette hozzá. Az üzletkötő szerint a hét közepe hozhat majd nagyobb izgalmakat a nemzetközi és a magyar tőkepiacra is.

 

Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán a tőzsdezárást követően azt mondta, hogy az olaj árának több mint 6 százalékos emelkedése is jelentős mértékben hozzájárult a tőzsde pozitív irányú mozgásához.

 

BUX index

Kattints a grafikonra, hogy láthasd a többit.

 

A Mol 85 forinttal, 0,61 százalékkal 14 020 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,77 százalékkal 6115 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,24 százalékkal 409 forintra emelkedett, forgalma 617,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 23 forinttal, 0,47 százalékkal 4950 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák