Hírek > Az amerikai elnök óvatos a szíriai tűzszünet ügyében >

Az amerikai elnök óvatos a szíriai tűzszünet ügyében

2016.02.24 23:10
Nagyon óvatosan nyilatkozott Barack Obama amerikai elnök a tervek szerint szombaton érvénybe lépő szíriai tűzszünetről, amelynek részleteit Washington és Moszkva határozta meg.

Az amerikai elnök szerdán azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy a Fehér Házban tárgyalt II. Abdalláh jordán királlyal. "Nagyon óvatosak vagyunk, hogy ne támasszunk túlságosan is nagy elvárásokat. A helyzet nagyon nehéz, de az elmúlt héten a humanitárius segítség eljuttatásában némi szerény előrehaladást észleltünk" - fogalmazott Obama.

 

Obama és II. Abdalláh a szíriai helyzetet és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harc részleteit tárgyalta meg. Szóba került a Jordániában élő, mintegy 630 ezer szíriai menekült megsegítése is. Obama fontosnak tartotta megemlíteni az újságíróknak, hogy Washington az egyik legnagyobb támogatója a Jordániában élő menekültek ellátásának. A hasemita királyság kulcsfontosságú partnere az Egyesült Államoknak mind az Iszlám Állam elleni küzdelemben, mind az immár öt esztendeje húzódó szíriai polgárháború megoldásában.

 

Az amerikai elnök a megbeszélések után újságíróknak arról is beszélt, hogy a szíriai harcok leállítása lehetőséget teremt az Egyesült Államoknak és partnereinek - köztük Oroszországnak is -, hogy az Iszlám Állam elleni harcra összpontosítsanak. Az amerikai diplomácia vezetője, John Kerry egyébként kedden a szenátus külügyi bizottsága előtti meghallgatáson azt mondta: Bassár el-Aszad elnöknek távoznia kell a békés átmenet sikere érdekében.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)