Hírek > Kissé meredek - Falat építenének a lengyel-ukrán határon >

Kissé meredek - Falat építenének a lengyel-ukrán határon

2016.02.25 18:10
Falat építene a lengyel-ukrán határon a Nemzeti Mozgalom (RN) lengyel szélsőjobboldali párt, hogy megakadályozza az illegális bevándorlást Lengyelországba - jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a párt egyik vezetője.

Sylwester Chruszcz, aki az RN tagjaként a harmadik legnagyobb parlamenti tömörülés, az ellenzéki Kukiz´15 listáján került be a szejmbe, elmondta: tavasszal Lengyelországba Ukrajna felől valószínűleg a közel-keleti illegális bevándorlók hulláma érkezik. A képviselő ezzel azokra a lengyel és a német sajtóban felbukkanó értesülésekre utalt, melyek szerint olyan új migrációs útvonal alakulhat ki, amelyen a bevándorlók Bulgárián, Románián, Nyugat-Ukrajnán és Lengyelországon keresztül próbálnának Nyugat-Európába bejutni.

 

Chruszcz szerint a falépítés mintegy 225 millió zlotyba (mintegy 15,9 milliárd forintba) kerülne. Amennyiben a lengyel kormány ellenezné a határzár létesítését felelős lesz "emberi tragédiákért, azért, hogy Lengyelországot sokezres bevándorlási hullám éri" - fogalmazott a képviselő. A Kukiz´15 január végétől aláírásgyűjtést folytat egy, a menekültelosztási kvótát elutasító népszavazás meghirdetéséért. Ehhez a lengyel alkotmány szerint 1 millió aláírás szükséges, eddig mintegy 050 ezer gyűlt össze.

 

A 460 fős lengyel alsóházban a vegyes összetételű, de általában jobboldalinak minősített Kukiz´15 összesen 42 mandátummal rendelkezik, ebből 5 képviselő az RN tagja, további 5 pedig az RN támogatója.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák