Hírek > Kiemelt fejlesztéseit készíti elő Kaposvár >

Kiemelt fejlesztéseit készíti elő Kaposvár

2016.02.26 00:01
Módosította Kaposvár településfejlesztési stratégiáját, építési szabályzatát és szabályozási tervét a város közgyűlése csütörtökön a somogyi megyeszékhely több kiemelt jövőbeni fejlesztésének megvalósítása érdekében.

Az elsősorban a Modern városok program és az operatív programok 2020-ig rendelkezésre álló forrásaiból tervezett beruházások között van a Szentjakabi Bencés Apátság kulturális, turisztikai fejlesztése. Az elképzelések szerint helyreállítanák a Kaposvár legrégebbi épített emlékeként számon tartott, 1061-ben alapított bencés monostort, korszerűsítenék a fogadóépületét, régészeti feltárásokat végeznének, új parkolókat építenének. Tervezik ipari területek, kerékpárutak, közlekedési csomópontok fejlesztését, buszforduló kialakítását, és szociális városrehabilitáció keretében bérlakások felújítását is.

 

Kaposváron új, ötven méteres, tízsávos, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas uszoda épül, amely az úszók mellett, az első osztályban szereplő vízilabdacsapat és utánpótláscsapatok edzéseihez és versenyzéséhez teremt korszerű körülményeket. A Deseda tónál az elképzelések szerint fejlesztik a strandot, stégeket, kikötőket, esőbeállókat építenek, vízisí- és wakeboardpályát létesítenek, valamint a tónál és Kaposvár más pontjain szálláshelyeket bővítenek.

 

Az önkormányzat a jól képzett szakemberek megtartásához úgynevezett szakemberlakások építésével is szeretne hozzájárulni, az első osztályban szereplő kosárlabda- és röplabdacsapatok pedig új, multifunkcionális sportcsarnokban lelnének "új otthonra". Az építési szabályzatot és a szabályozási tervet módosították, a településfejlesztési stratégiában a tervezett beruházásokat nevesítették, több övezetet átsoroltak, nyomvonalakat jelöltek ki, és megváltozott több ingatlan beépítésének módja.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)