Hírek > Ön is így látja? A magyar kórházak biztonságosak - véli a Tisztifőorvos >

Ön is így látja? A magyar kórházak biztonságosak - véli a Tisztifőorvos

2016.02.26 12:25
magyar kórházak biztonságosan működnek, az egészségügyi szolgáltatások feltételei biztonságosak - jelentette ki az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában az országos tisztifőorvos. Szentes Tamás egyúttal leszögezte: nem igaz az az állítás, hogy többen halnak meg ma kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.
Ön is így látja? A magyar kórházak biztonságosak - véli a Tisztifőorvos

László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségügyi kabinetjének vezetője kedden arra szólította fel a kormányt, hogy teljesítse a Facebookon szerveződő "1001 orvos hálapénz nélkül" csoport kéréseit. Kitért arra, hogy a szakmai szervezetek szerint évente két-háromezer ember halhat bele olyan fertőzésbe vagy a szövődményébe, amelyet egy magyar kórházban kap el. Hozzátette, hogy ez magasabb az autóbalesetekben elhunytak számánál. Szentes Tamás szerint az orvoscsoport célja feltehetőleg az volt, hogy felhívja valamire a figyelmet, de kiemelte: nem igaz, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.

 

A tisztifőorvos veszélyesnek nevezte ezt az állítást, mivel szerinte ez alkalmas arra, hogy az emberekben félelmet keltsen és elriassza őket a kórházi szolgáltatások igénybevételétől. Ha valaki emiatt nem megy kórházba, pedig szüksége lenne rá, az jelenti az igazi veszélyt - emelte ki. A tisztifőorvos elmondta, vannak olyan kezelések, amelyek hajlamosítanak a fertőzésre. Például bizonyos daganatos betegségeknél, szervátültetéseknél, autoimmunbetegségeknél szoktak alkalmazni olyan terápiát, amelynél az immunrendszert mesterségesen visszafogják. Ezen betegeknél gyakrabban alakulhatnak ki fertőzések. Ezen túlmenően sajnos tényleg kialakultak olyan baktériumtörzsek is, amelyek kezelése nehezebb, mert több antibiotikummal szemben is ellenállóak.

 

Mindezek nyomán az elmúlt években valóban növekedő tendenciát mutatnak a kórházi fertőzési statisztikák, de nem csak Magyarországon, hanem más nyugati országokban is - tette hozzá Szentes Tamás, kiemelve: a magyarországi adatok nem különböznek más nyugat-európai országokéitól. A betegellátás feltételei adottak, a magyar kórházak biztonságosak - szögezte le a tisztifőorvos.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)