Hírek > Republikánus politikusok Donald Trump ellen >

Republikánus politikusok Donald Trump ellen

2016.02.26 21:31
Két befolyásos republikánus politikus támadta Donald Trumpot pénteken a republikánus elnökjelölt-aspiránsok texasi, személyeskedéstől és sértegetéstől sem mentes országos tévévitája után. Péntek délelőtt viszont egy korábbi vetélytársa, Chris Christie, New Jersey állam kormányzója támogatásáról biztosította Trumpot.
Republikánus politikusok Donald Trump ellen

Marco Rubio floridai szenátor - akit a Republikánus Párt vezetői látnának szívesen a párt elnökjelöltjeként - dallasi kampánygyűlésén pénteken így fogalmazott: "Itt az ideje, hogy leleplezzük Donald Trumpot!". Majd a floridai politikus hozzátette: ha őt választják meg a republikánusok elnökjelöltjévé, képes lesz a párt egyesítésére, és arra, hogy "véget vessenek ennek a cirkusznak". Rubio a nap folyamán egy sor televíziós interjút adott, s valamennyiben élesen bírálta Trumpot. Azt fejtegette, hogy üres ígéreteivel csak becsapja az embereket.

 

"Nem adjuk a konzervatív mozgalmat egy szélhámos kezére. Megszólalt Mitt Romey is, aki 2012-ben volt a republikánus elnökjelölt, és alulmaradt Barack Obamával szemben. Romney a Fox-televízióban felszólította az elnökjelölt-aspiránsokat, hogy hozzák nyilvánosságra adóbevallásaikat, úgy fogalmazott: jó oka van azt hinni, hogy Donald Trump adóbevallási nyilatkozata "bombaként robbanna".

 

Trump, a milliárdos ingatlanfejlesztő még nem hozta nyilvánosságra az adóbevallását, s péntek reggeli mikroblogjában sem tért ki rá. Ugyanakkor - nem kis meglepetést keltve a politikusok és a politikai elemzők körében - Chris Christie korábbi republikánus elnökjelölt-aspiráns a támogatásáról biztosította Donald Trumpot. Trump és Christie együtt jelent meg a sajtótájékoztatón. "Sokszor szerepeltem ilyen vitaesten, s ismerem valamennyi résztvevőt, bizton állíthatom, hogy nincs felkészültebb ember, aki vezethetné Amerikát, mint Donald Trump" - fogalmazott New Jersey állam kormányzója, utalva a republikánus vitaest résztvevőire.

 

Christie mintegy két héttel ezelőtt szállt ki a küzdelemből. A kormányzó szerint nincs más a jelölt-aspiránsok között, aki képes lesz legyőzni Hillary Clintont, csakis Donald Trump. Chris Christie támogatása nagy jelentőséggel bír Trump számára. Részben mert New Jersey kormányzója fajsúlyos politikus a republikánus táborban, részben pedig mert támogatását éppen a jövő heti, úgynevezett "szuperkedd" előtt nyilvánította ki. A szuperkeddi előválasztásokon, illetve jelölőgyűléseken ugyanis több mint egy tucat szövetségi államban voksolnak majd a választók.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák