Hírek > USA előválasztás - Hillary Clinton nagyarányú győzelmét jósolják >

USA előválasztás - Hillary Clinton nagyarányú győzelmét jósolják

2016.02.28 00:41
Hillary Clinton nagyarányú győzelmét jósolják Bernie Sanders vermonti szenátor előtt Dél-Karolinában, ahol jelenleg zajlik a demokratapárti előválasztás.
USA előválasztás - Hillary Clinton nagyarányú győzelmét jósolják

Az egymás után közölt felmérések és elemzések mindegyike Clinton győzelmét jósolja, azzal együtt is, hogy Sandersnek sikerült olyan mértékű támogatottságot szereznie, hogy ha veszít is, csekély arányban veszíthet. A szavazóhelyiségek helyi idő szerint reggel hét órakor nyitottak és este hétig tartanak nyitva. Az itteni voksolások sajátossága, hogy úgynevezett "nyílt előválasztást" tartanak: ez azt jelenti, hogy azok a regisztrált szavazók, akik a múlt szombaton nem voksoltak a republikánusok dél-karolinai előválasztásán, most megtehetik ezt a demokraták előválasztásán.

 

A hagyományosan republikánus szavazóbázisú szövetségi államban a republikánusok - Barack Obama elnökké választása óta - visszaszorultak. A Demokrata Párt dél-karolinai elnöke, Jaime Harrison televíziós nyilatkozata szerint a mostani voksoláson nem várható olyan nagyarányú részvétel, mint négy vagy nyolc évvel ezelőtt. De Hillary Clinton népszerűsége az afro-amerikai szavazók körében olyan nagy, hogy szinte bizonyosan ő nyeri az előválasztást.

 

Clinton, aki a héten tizennégy kampánygyűlést tartott, szombaton egész nap Dél-Karolinában tartózkodik, míg vetélytársa, Bernie Sanders már az északi Minnesotában kampányol.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák