Hírek > Mit vegyünk, vagy NE vegyünk most? OTP, MOL, Richter, MTelekom >

Mit vegyünk, vagy NE vegyünk most? OTP, MOL, Richter, MTelekom

2016.03.01 08:01
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 329,85 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 23 327,94 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.
Mit vegyünk, vagy NE vegyünk most? OTP, MOL, Richter, MTelekom

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a nap elején még a nemzetközi piacokkal együtt mozgott a BUX, a kereskedés végére azonban a külföldi tőzsdeindexek javultak, a BÉT-en még mindig az eladók domináltak, így a részvények napi mélyponton zártak.

 

Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán szintén arról beszélt, hogy az európai papírok többsége a reggeli mínuszokat elhagyta a záráshoz közeledve, köszönhetően annak, hogy a kínai jegybank mérsékelte a bankokra vonatkozó tőkekövetelményeket, ami pozitív hatással lehet a kínai gazdaság növekedésére a piac szerint.

 

A Mol 70 forinttal, 0,50 százalékkal 13 910 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Érdemes beszállni?

Az OTP-részvények ára 85 forinttal, 1,41 százalékkal 5950 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki. Az OTP részvény elemzését ITT tekintheti meg.

 

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,16 százalékkal 427 forintra gyengült, forgalma 752,0 millió forint volt. A Telekom alapvetően továbbra is a jó hírek hátán mozoghat.

 

A Richter-papírok árfolyama 126 forinttal, 2,42 százalékkal 5074 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el. Elemzésünk itt érhető el.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák