Hírek > Eladja telepét a KEG Nyrt. adóssága rendezése érdekében >

Eladja telepét a KEG Nyrt. adóssága rendezése érdekében

2016.03.01 08:35
A KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. megállapodott hitelezőivel adósságállományának rendezése ügyében, a társaság eladja, visszabérli és vételi lehetőséget köt a tulajdonában álló telepre - jelentette a cseppfolyós propán-bután gázt (LPG) szolgáltató cég hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a hivatalos értékbecslői vagyonértékelés alapján a megállapodás 660 millió forintnyi vagyoncsökkenést okoz a KEG Nyrt.-nek, viszont ugyanilyen mértékben csökkennek a külső adósságok a forrásoldalon. Cserébe a KEG Nyrt. ingatlanát terhelő 1,02 milliárd forint keretbiztosítéki jelzálog kerül törlésre, így rövid távon megszabadul a végrehajtás és a felszámolás lehetséges következményeitől, stabilizálhatja a gazdálkodását - olvasható a közleményben.

 

A visszabérléssel a társaság folyamatosan, kiszámítható terhekkel tud gazdálkodni hosszú távon, amennyiben pedig később az nyrt. anyagi forrásai megengedik, visszavásárlás is lehetséges - részletezte a cég. A 2000-ben alapított KEG Nyrt. fő profilja a cseppfolyós propán-bután gáz (angol rövidítéssel: LPG) forgalmazása, 2001-ben kezdte meg a palackos PB-gáz forgalmazását, azóta palackos viszonteladói hálózatának lefedettsége országos méretűre növekedett. A dunaalmási székhelyű cég a palackos és tartályos üzletág mellett autógáz-értékesítéssel is foglalkozik.

 

A KEG által közzétett, nem konszolidált, nem auditált éves beszámoló szerint a vállalat nettó árbevétele 30 százalékkal 1,038 milliárd forintra csökkent a tavaly szeptember 30-ig tartó üzleti évben. Mérleg szerinti eredménye pedig 58 százalékot javult, veszteségét az egy évvel korábbi 204,6 millió forintról 86,67 millió forintra csökkentette.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák