Hírek > Mennyi lesz a dízel-botrány számlája? Nagyobb céltartalék a Volkswagen-nél >

Mennyi lesz a dízel-botrány számlája? Nagyobb céltartalék a Volkswagen-nél

2016.03.01 12:26
A Volkswagen csoport vezérigazgatója tegnap a CNBC-n bejelentette, hogy további céltartalék képzésre van szükség a csoportnál, azonban ennek nagyságrendjére vonatkozóan nem adott becsléseket.
Mennyi lesz a dízel-botrány számlája? Nagyobb céltartalék a Volkswagen-nél

Szerinte bármilyen várakozás megfogalmazása spekuláció lenne csak. Eddig 6,7 milliárd euró céltartalék képzésről döntöttek, amire korábban azt mondták, hogy ennyi biztosan elég lesz. Várakozásunk szerint további néhány milliárd eurós összegről lehet majd még szó. A piac a megugró költségeket már részben árazta, ami tompíthatja a negatív árfolyam reakciót.

 

A céltartalék képzés mértéke függeni fog az amerikai felügyelettel kötendő megállapodástól, amire március végéig van határideje a VW csoportnak. Mivel a költségeket még nem sikerült megállapítani, így a 2015-ös eredmény közzététele is bizonytalan ideig csúszik.

 

A Volkswagen csoporthoz tartozó Bugatti új modelljének, a Chironnak immáron az ára is nyilvánossá vált. 2,6 millió dollárért lehet majd megvásárolni az 1479 lóerős, limitált szériás, mindössze 500 példányban készülő sportautót. (forrás: ERSTE)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák