Hírek > Már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés >

Már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2016.03.01 18:20
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert az idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést, a március 1. és 28. közötti időszakra - közölte az FM kedden az MTI-vel.

Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, főként a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást és az édesipari termékeket.

 

Tojás kalkulátorunkat itt találja.

 

Az ellenőrzés kiterjed a különféle borokra, egyéb szeszes italokra, a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre, e termékek előállítóira és forgalmazóira. A hatóság munkatársai az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is különös figyelemmel ellenőrzik ebben az időszakban - olvasható a tárca közleményében.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák