Hírek > Erősödő dollár = szárnyaló MOL és Richter >

Erősödő dollár = szárnyaló MOL és Richter

2016.03.03 07:59
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,27 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 24 094,22 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Erősödő dollár = szárnyaló MOL és Richter

Közepes forgalom mellett, erős napot zárt a BÉT tegnap, a vezető részvények közül a Mol és a Richter emelkedett a leginkább, míg az OTP a legkevésbé. A piac a Moody's Investors Service hitelminősítő pénteki döntésére fókuszál. Erős munkaerőpiaci adat érkezett Amerikából, aminek hatására a dollár tovább erősödött, a deviza erősödése pedig a Molnak és a Richternek is jót tesz.

 

A Mol erősödésében fontos tényező az olajár folyamatos emelkedése. Az olajár javulása az olajcégek megítélését is pozitívan befolyásolja, hiszen az áresés miatt csökkent a cégek jövedelmezősége.

 

A Mol tegnap 500 forinttal, 3,52 százalékkal 14 700 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban. Érdemes még beszállni?

 

Az OTP-részvények ára tegnap 40 forinttal, 0,66 százalékkal 6075 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. OTP részvény elemzésünk ITT olvasható.      

 

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 439 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forint volt.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák