Hírek > Tovább emelkedhet a kiskereskedelmi eladások szintje az NGM szerint >

Tovább emelkedhet a kiskereskedelmi eladások szintje az NGM szerint

2016.03.03 11:20
A kiskereskedelmi volumen további emelkedésre számítanak az év folyamán, ugyanis alacsony az infláció, magas szintű a foglalkoztatottság és nagyon alacsony a munkanélküliség - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve.
Tovább emelkedhet a kiskereskedelmi eladások szintje az NGM szerint

A KSH csütörtökön közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom januárban 1,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi magas bázishoz képest, és 2,1 százalékkal bővült a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

 

Lenner Áron Márk úgy fogalmazott: a kiskereskedelmi forgalom összefügg a magyar családoknál rendelkezésre álló elkölthető jövedelemmel, ha nőnek a reálbérek, akkor nő a kiskereskedelmi forgalom is. A növekedést pedig elősegítheti a 2016. január 1-vel bevezetett személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékpontos csökkentése és a családi adókedvezmények kibővítése is - tette hozzá a szaktárca helyettes államtitkára.

 

Lenner Áron Márk szerint a nem élelmiszer jellegű termékeknél tapasztalt 5,7 százalékos emelkedés azt mutatja, hogy a magyar családoknál van még tartalék.

 

A KSH jelentésével kapcsolatos cikkünket ITT olvashatja.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák