Hírek > Mennyi időbe telik kitölteni annyi lottószelvényt, hogy biztosan nyerjünk? >

Mennyi időbe telik kitölteni annyi lottószelvényt, hogy biztosan nyerjünk?

2016.03.04 05:01
Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy teljes fizetésükből lottószelvényt vesznek és a sok-sok szelvénnyel nagy eséllyel elviszik a főnyereményt. Mások úgy gondolják, hogy összeállnak sokan, és együtt vásárolnak rengeteg szelvényt, ezzel jelentősen megnövelve nyerési esélyeiket.

De pontosan mennyi szelvényt is kellene kitöltenünk ahhoz, hogy az összes lehetséges számkombinációt megjátsszuk, azaz biztosra menjünk?

 

A feladat tisztán matematikai feladvány, ahol a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 

Kihúzható számok száma: 90 (n)

 

Kihúzott számok száma: 5 (k)

 

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint: kedvező esetek száma/összes esetek száma. Ez matematikailag így néz ki ötöslottó esetén: 86x87x88x89x90/1x2x3x4x5= 43.949.268 darab szelvény. 

 

Ha a jelenlegi árakon (225 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 43.949.268 db x 225 Ft = 9.888.585.300 Ft-ba kerülne.

 

Lottó kalkulátorunkat itt találod, melynek segítségével még nagyobb eséllyel futhatsz neki a főnyereménynek:

 

lottó kalkulátor

 

Mennyi időbe telik kitölteni ezt a temérdek mennyiségű lottószelvényt?

 

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is meg lehet csinálni néhány szelvény esetén, de ha hosszú távon nézzük, a 10 mp-is elég bátor becslés. De számoljunk tovább ezzel a becsléssel. Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 439.492.680 másodperc alatt lesz készen.

 

Ez percben: 7.324.878 perc

 

Órában (kerekítve): 122.081 óra

 

Napokban (kerekítve): 5087 nap

 

Tehát érthetőbben ez kb.: 13,9 év alatt sikerülne 1 főnek...

 

Megéri???

 

Hiszen túl rövid az élet. Szeretnéd tudni mennyire? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyi van még hátra az életedből. Vigyázat, valós statisztikai adatokkal számolunk.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák