Hírek > Nagy lépést tett a kínai jüan >

Nagy lépést tett a kínai jüan

2016.03.05 19:03
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idei negyedik negyedévtől szerepelteti a kínai devizát, a jüant (renminbi, RMB) tagországai devizatartalékainak kimuatásában. Az adatok vezetése 2016. október elsejével kezdődik és a 2017 márciusában publikálásra kerülő 2016 negyedik negyedévi COFER devizatartalék kimutatásban szerepel majd első alkalommal - írja az IMF pénteken kiadott közleménye.
Nagy lépést tett a kínai jüan

Az IMF tagjainak devizatartalékáról készített COFER (Currency Composition of Official Foreign Exchange Reserves) kimutatásban a renminbi külön tételként való szerepeltetése azt jelenti, hogy a tagországok birtokában lévő kínai devizaösszegeket és renminbiben denominált eszközöket a hivatalos devizatartalék részének lehet tekinteni.

 

Az IMF devizatartalék-kimutatásában jelenleg az amerikai dollár, az euró, a jen, a font-sterling, a svájci frank, az ausztrál dollár és a kanadai dollár szerepeltethető külön tételként. Az összes többi deviza aggregát összegként szerepeltethető.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák