Hírek > Így rendezné a nem fizető adósok helyzetét az MNB >

Így rendezné a nem fizető adósok helyzetét az MNB

2016.03.06 04:01
A bankok és a nem fizető adósok között az adósság rendezésére a két fél együttműködése eredményeként többféle megoldás is lehetséges - mondta a jegybank felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában.
Így rendezné a nem fizető adósok helyzetét az MNB

Binder István ezek között említette a családi csődvédelmet, a fizetési könnyítést vagy akár a hitel egy részének elengedését. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közölte, hogy ajánlást készít a bankoknak arról, hogy minden egyes nem teljesítő ügyfelükkel személyesen egyeztetve, egyedileg keressenek megoldást a törlesztési problémák megoldására. Mintegy 144 ezer jelzáloghiteles van, aki a korábbi könnyítések ellenére sem képes fizetni kölcsönei törlesztőrészletét.

 

Az MNB felügyeleti szóvivője hangsúlyozta: ahhoz, hogy a jegybank által kezdeményezett folyamat sikeres legyen, a bankok mellett az adósok közreműködése is szükséges. Binder István jelezte: a javaslatot az MNB megvitatja a Magyar Bankszövetséggel, és az egyeztetés után, akár már március közepén megkezdődhetnek a bankok és a nem fizető adósok kétoldalú egyeztetései az adósságrendezésről.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák