Hírek > Íme a vágyaink és a lépések, amit teszünk érte >

Íme a vágyaink és a lépések, amit teszünk érte

2016.03.09 00:01
A Groupama Biztosító és a GfK Hungária Piackutató Intézet 2015-ös országos, reprezentatív kutatásában azt vizsgálta többek között, hogy milyen vágyaink vannak a jövőnkkel kapcsolatban, és milyen lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az eltervezett jövőképünk valóra váljon. A Groupama Biztosító, mint az életbiztosítási piac 3. legnagyobb szereplője, most megvizsgálta azt is, hogy saját ügyfelei között az egyes korosztályok esetében milyen tendenciák figyelhetőek meg.
Íme a vágyaink és a lépések, amit teszünk érte

A Groupama Biztosító és a GfK Hungária Piackutató Intézet 2015-ös országos reprezentatív kutatása megmutatta, hogy az emberek kezdik felismerni az öngondoskodás fontosságát, viszont még mindig csak kevesen tesznek érte. A fejekben már ott van a gondolat, hogy szükséges az öngondoskodás, hiszen például a megkérdezettek 92%-a tudja, hogy előtakarékosságra van szüksége a nyugdíjhoz, ugyanakkor a válaszadók 36%-nak egyáltalán nincs megtakarítása. Az is elgondolkoztató eredménye a kutatásnak, hogy az emberek közel 70%-a csak maximum 3 évre tervez előre.

 

A Groupama Biztosító most megvizsgálta a saját ügyfelei esetében, az egyes korosztályok között megfigyelhető tendenciákat is. A biztosító 2014-es és 2015-ös folyamatos díjas életbiztosítási kötési adatainak összehasonlítása alapján elmondható, hogy a 30 év alatti korosztály érdeklődése a többi korosztályhoz képest erőteljesebben nőtt a rendszeres díjas megtakarítási életbiztosítások iránt.

 

A folyamatos díjas megtakarítási célú új életbiztosítási szerződések száma 2014-ről 2015-re fordulva 11,5 százalékkal növekedett a Groupamánál, a 30 év alattiaknál ez a növekedés 21%-os volt ezen belül. A 2014-ben bevezetett, adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításokban 55 százalékos növekedést produkált a biztosító 1 év alatt, ezen belül a fiatalok körében kimutatható növekedés elérte a 94%-ot. Utóbbi, valóban drasztikusnak számító növekedésben szerepet játszik természetesen az is, hogy a nyugdíjbiztosítás maga is fiatal terméknek számít a piacon, így az előző évre vetített viszonyítási alap kicsi.

 

„Ugyan a középkorúak kezében lévő szerződések száma többszöröse a fiatalok szerződésállományának, de már az is pozitív trendnek számít, ha egyre több fiatal kezdi megérteni, hogy a pályájuk elején megszerzett pénz egy részét nem szabad azonnal felélniük. Vagyis lehet utánpótlása a mostani 30 és 50 év közöttiek fokozott érdeklődésének a biztosítással kombinált vonzó megtakarítási formák iránt.” – mondta el Garamvölgyi Zoltán, a Groupama Biztosító élet- és bankbiztosításért felelős ügyvezetőigazgató-helyettese.

 

Különböző életszakaszban másfajta biztonságra vágyunk

 

A Groupama Biztosító ügyfelei igényeit figyelembe véve tervezte meg életbiztosítási termékcsaládját Groupama Életív Program néven, mely 2012 óta a biztosítótársaság egyik népszerű terméke. Ennek a termékcsaládnak a tagja a Nyugdíjcélú Életív Program is, melynek TKM-je a piacon a legalacsonyabbak közé tarozik. A Nyugdíjcélú Életív Program természetesen nemcsak az alacsony költségek miatt lehet vonzó, az ügyfelek számára szintén előnyös lehetőség az adókedvezmény igénybevételének lehetősége, a személyes tanácsadás, vagy az a nyolc kiegészítő biztosítási lehetőség, mellyel személyre szabható biztosítási védelem alakítható ki.

 

Bajnokhoz méltó jövőkép, avagy számítanak-e az akciók, kampányok?

 

„Egyértelműen” − állítja Garamvölgyi Zoltán, a Groupama Biztosító élet- és bankbiztosításért felelős ügyvezetőigazgató-helyettese, majd hozzátette: „ha egy akció olyan extra kedvezményt vagy előnyt kínál az ügyfeleknek, amelyet máskor nem érhetnek el, akkor segít abban, hogy a tervezgetett lépést meg is tegyék. A Groupama Biztosítónál például most egy akció keretében az ügyfelek olyan EB 2016-os replika labdákhoz juthatnak, mely a magyar labdarugó-válogatott ismert focistái, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Böde Dániel és Király Gábor is dedikáltak. Tapasztalataink szerint az akció valóban megmozgatta ügyfeleinket, hiszen jelentősen megnövekedett a szerződéskötések száma az OTP Bank fiókjaiban és a Groupama Biztosító tanácsadói hálózatában is.”


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák