Hírek > Az OTP a magyar kamatról >

Az OTP a magyar kamatról

2016.03.09 11:20
A magyar OTP Bank szerint a Magyar Nemzeti Bank összességében 40 bázispontnyi kamatcsökkentést hajthat végre a következő néhány hónap során, így 0,95%-ra csökkentve a magyar irányadó kamatrátát.
Az OTP a magyar kamatról

Elemzők szerint az MNB csökkenteni fogja a 2016-ra vonatkozó inflációs várakozása szintjét, amely a legutóbbi riport alapján 1,7%-ra van beállítva.

 

Évesített alapon negatív meglepetést okozott a legutóbbi inflációs adatközlés. A CPI 0,3%-ra csökkent februárban a januári 0,9%-os értékről. A piac akkor 0,5%-os növekedésre számított.

 

Mi is osztjuk az OTP nézeteit, miszerint a Magyar Nemzeti Bank fenntarthatja a lazítási irányultságát. A laza monetáris politika kamatcsökkentés(ek) és nem konvencionális eszközök alkalmazásának vegyítésével alakulhat. Az MNB akár a forint erősödésének is közvetlenül útját állhatja.

 

Fenntartjuk a korábbi PLNHUF long elképzelésünket, miután kiemeltük a divergenciát a magyar és lengyel monetáris politika között. Sőt mi több, a pénzpiaci kamatkülönbségek a PLNHUF alul-árazottságára mutatnak rá.

 

Forrás: tradebeat.hu


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák