Hírek > Rekordveszteség az E.ON-nál >

Rekordveszteség az E.ON-nál

2016.03.09 11:40
Az E.ON árbevétele 116 milliárd euró lett 2015-ben, ami felülmúlta a 112 milliárdos várakozást. Az alaptevékenység eredménye is pozitív meglepetéssel szolgált, 1,65 milliárd euró lett, szemben a várt 1,54 milliárd euróval.

Azonban az egyszeri tételeket is tartalmazó eredmény 7 milliárdos, rekordszintű veszteséget mutatott, szemben a 6,4 milliárd eurós veszteség előrejelzéssel.

 

Az E.ON tőzsdei árfolyam alakulása

 

e.on részvény árfolyam

 

 

A jelentős egyszeri leírás a szén- és gáztüzelésű erőművekhez kapcsolódott. A társaság ismét megerősítette osztalékjavaslatát, ami részvényenként 0,5 euró. (forrás: ERSTE)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák