Hírek > Merre tartanak az amerikai energiaszektor vállalatainak részvényei? >

Merre tartanak az amerikai energiaszektor vállalatainak részvényei?

2016.03.09 20:50
Az elmúlt hónapban az OPEC részéről olyan kommentárok láttak napvilágot, amelyek arra utaltak, hogy visszafogják a kibocsátást, és az Egyesült Államok olajtermelsése is némileg csökkent. Az olajár stabilizálódott és kis mértékben emelkedett is, és ezek a tényezők megélénkítették a piac érdeklődését az amerikai energiacégek iránt. Láthattuk, hogy az S&P energiaszektorát ezek a folyamatok már meg is érintették, és emelkedni kezdtek a részvényárak. Ha technikai szempontból nézzük, akkor úgy tűnik, hogy most van itt a vásárlási lehetőség az energiaszektorban, fundamentális oldalon ugyanakkor még mindig inkább a gyengülés irányába mutató jelekről beszélhetünk. (Peter Garnry, Saxo Bank)

Az amerikai energiaszektor vállalatai átlagosan a könyv szerinti érték 1,6-szorosán forognak, a befektetések megtérülése a következő 12 hónapban 3,4 százalék, a tőkeköltség pedig 11 százalék körül alakul. Mivel az energiaszektorban a megtérülési kilátások meglehetősen gyengék, az árak közelebb kerülhetnek a könyvszerinti értékekhez, ami az energiarészvények árának további esését eredményezheti.

 

A gyengének tartott tőkemegtérülési kilátásokon túl még a finanszírozási költségeket is magasabbra várja a piac a hitelállománnyal rendelkező amerikai energiacégek esetében, mert az alacsonyabb olajárak nyomán megromlott hitelminősítések feljebb fogják nyomni az energiacégek hiteleinek kamatait. Fundamentális oldalról tehát úgy véljük, hogy az amerikai energiaszektor még mindig inkább kedvezőtlen helyzetben van, az árak pedig lefelé fognak tendálni.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák