Hírek > Szembe mer-e menni Orbán Alkotmánybírósága Orbánnal >

Szembe mer-e menni Orbán Alkotmánybírósága Orbánnal

2016.03.09 22:11
Az államfő által kezdeményezett előzetes normakontroll ügyében az a kérdés, "szembe mer-e menni Orbán Alkotmánybírósága Orbánnal" - áll a Demokratikus Koalíció(DK) szerda délutáni közleményében.

"Áder János fideszes pártkatona alkotmányossági aggályok miatt nem írta alá a Posta és a Nemzeti Bank kirablására született törvényeket. Mivel ezekről a gyalázatos jogszabályokról a csupa fideszes pártkatonát alkalmazó Alkotmánybíróság dönt majd, van esély arra, hogy még a vállalhatatlan alaptörvénnyel is ellentétes jogszabályok átmenjenek" - fogalmaznak.

 

Mint írják, a pártnak nincsenek illúziói, szerintük ha elbukik az Alkotmánybíróságon a két jogszabály, "akkor Orbán és Matolcsy új trükköket talál majd ki a további lopáshoz"; szerintük éppen az elmúlt hat év egyik legsúlyosabb bűncselekménye történik meg. A sokak Magyarországát képviselő következő kormány által megújított, független igazságszolgáltatás minden fillért vissza fog venni és elszámoltatja a bűnösöket - zárul a közlemény.

 

Előzetes normakontrollt kért Áder János államfő a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvények módosításáról az Alkotmánybíróságtól (Ab). A köztársasági elnök megállapítása szerint az MNB-törvény módosításai nincsenek összhangban a közpénzekkel való gazdálkodást és a közérdekű információkat érintő alkotmányos rendelkezésekkel, emellett a változtatás visszamenőleges hatálya szemben áll a jogbiztonság alkotmányos elvével. (MTI)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák