Hírek > A Goldman az EKB-döntés előtt >

A Goldman az EKB-döntés előtt

2016.03.10 12:20
Igen, mondhatni megalázó vereséget szenvedett a Goldman Sachs a decemberi EKB-ülés előtti véleményével, hiszen az akkori meglátásaik szinte teljességgel megegyeztek a jelenlegiekkel.
A Goldman az EKB-döntés előtt

A Goldman csapata, élükön Robin Brooks vezető devizastratégával úgy hiszik, hogy az EKB-nak agresszív lépésekre lesz szüksége ma, hogyha valóban ki akarják rázni az Eurózónát a deflációs spirálból és vissza akarják emelni a 2%-os céltartományba az árak növekedését. A további lazító intézkedések gyengíthetik az eurót a dollárral és az egyéb "riválisaival" szemben, felhajtva ezzel az import áruk ellenértékét.

 

A bank rámutat, hogy a core inflációs érték évesített alapon mindössze 0,7% volt februárban, rosszabb, mint az egy hónappal korábbi és csak némileg magasabb a 2015 januári értéknél, amikor az EKB bejelentette a havi eszközvásárlási programját.

 

A Goldman hozzátette, hogy van némi kétség a fejükben afelől, hogy az EKB meglepetést okoz-e ma. Nem csupán az inflációs kép miatt, sokkal inkább a csalódottságot okozó decemberi hónap történései végett. A bank úgy hiszi, hogy az Euróövezet tartósan gyenge árnövekedése összefügghet a periféria-országokban elfogadott munkaerő-piaci reformokkal is (pl. Olasz- és Spanyolország), mivel azok mind az iparuk versenyképesebbé tételét tűzték ki célul.

 

A Goldman csapata tartja az EURUSD paritásról szóló elképzeléseit annak ellenére is, hogy oly sok stratéga hátrált ki ebből a nézetből az elmúlt 6 hónap során. A Reformok következtében csökkentek a bérek, nyomást helyezve ezzel az árfolyamra.

 

A Goldman jelenlegi elképzelése tehát a következő 12 hónapra: 95 dollárcent értékű euró.

 

Forrás: tradebeat.hu


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák