Hírek > Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban >

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

2016.03.10 15:20
Öthavi mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban.
Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a március 5-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 18 ezerrel, az előző heti 277 ezerről 259 ezerre csökkent, ami tavaly október 16. óta a legjobb adat.

 

Elemzők csak 3 ezres csökkenésre számítottak.

 

Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma már az 53. egymást követő héten maradt 300 ezer alatt. A 300 ezer alatti értékeket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők. Utoljára a tavaly február 28-án végződő hétről jelentettek 300 ezer feletti értéket, akkor 327 ezret.

 

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 2500-zal, 267 ezer 500-ra csökkent.

 

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 32 ezerrel, 2 millió 225 ezerre csökkent a február 27-én zárult héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 4500-zal, 2 millió 252 ezerre süllyedt.

 

A munkaügyi minisztérium közleménye szerint különleges hatás nem torzította az adatokat.

 

Az idei adatok is azt mutatják, hogy az amerikai munkaerőpiac stabil alapokon áll. Februárban a nem mezőgazdasági ágazatokban 242 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző havi 271 ezres emelkedés után. A munkanélküliségi ráta januárhoz hasonlóan februárban is 4,9 százalék volt, ami 2008 februárja óta a legalacsonyabb. A recessziós félelmeket csillapította az is, hogy a fogyasztói kiadások erős ütemben növekedtek az év elején.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák