Hírek > Észak-Korea - muszáj vele együtt élnünk? >

Észak-Korea - muszáj vele együtt élnünk?

2016.03.13 01:20
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a világnak még jó ideig együtt kell élnie Észak-Koreával és politikai rendszerével.
Észak-Korea - muszáj vele együtt élnünk?

A szakértő az M1 aktuális csatornán szombat este azt mondta, Észak-Koreának nincs olyan természeti kincse, amely a világhatalmak számára érdekessé teheti, ezért nem is avatkoznak be. Phenjannak viszont bel- és külpolitikai szempontból is fontos a fenyegetés fenntartása, mivel nincsenek szövetségesei. Horváth József elmondása szerint az országnak erős a hadserege, de fegyverei nem a csúcstechnológiát képviselik.

 

Úgy fogalmazott: kézműves módszerekkel fejlesztenek fegyvereket, és ez megbízhatatlanná teszi az eszközöket. A szakértő szerint amikor Észak-Korea "Dél-Korea lerohanásával" fenyegetőzik, blöfföl, ez inkább a saját lakosságának szól, ugyanakkor Szöul csak 50 kilométerre van a határtól, így erős szárazföldi csapatokkal elméletileg néhány óra alatt elérhető.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák