Hírek > A kormány a tejtermelőkkel van >

A kormány a tejtermelőkkel van

2016.03.14 01:06
A kormány a tejtermelőkkel van, és eddig is számos intézkedést tett a tejágazatért - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) vasárnap az MTI-vel.
A kormány a tejtermelőkkel van

Előzőleg az LMP úgy fogalmazott, hogy a tejágazat az összeomlás szélén áll, gyors intézkedésekre van szükség, a tejtermelőknek ítélt 11,44 milliárd forintos többletforrás azonban csak egyfajta lélegeztetőgép. Erre reagálva a szaktárca közleményében részletezte a kormány eddigi intézkedéseit, így például a Vidékfejlesztési Programban kiemelten támogatást kap az élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó technológiafejlesztés, a közösségi tejmarketing több mint 400 millió forintos többlettámogatásban részesült és európai szinten kiugróan magas a termelői támogatási rendszer.

 

Az FM megjegyezte, hogy a tejágazat lassan egy éve Európa szerte kihívásokkal küzd a tartósan alacsony tej átvételi árak miatt, így európai szintű megoldások szükségesek. A 2016. március 14-i Mezőgazdasági és Halászati Tanácson is a magyar tejtermelők érdekében kíván intézkedéseket kiharcolni a Földművelésügyi Minisztérium más agrárkormányzatokkal szövetkezve - hangsúlyozta a szaktárca. A minisztérium mindemellett az LMP-hez hasonlóan szolidaritásáról biztosította mindazokat a tejtermelőket, akik demonstrációkon kívánják felhívni valamennyi piaci szereplő, kereskedő figyelmét a tisztességes forgalmazói magatartásra, amelyet hatóságok révén az FM is mindenkivel be kíván tartatni.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák