Hírek > Cserbenhagyta Ukrajnát Nyugat-Európa >

Cserbenhagyta Ukrajnát Nyugat-Európa

2016.03.16 00:02
Cserbenhagyta Ukrajnát Nyugat-Európa, amely most elsősorban a menekültválsággal van elfoglalva - jelentette ki Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
Cserbenhagyta Ukrajnát Nyugat-Európa

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára elmondta: a nyugat-európai államok mindent megígértek Ukrajnának Oroszország ellenében, ehhez képest Ukrajna elvesztette területe egy részét, gazdasági és politikai csődbe került.

 

Hozzátette: a lakosság sok helyen a teljes nyomorban tengődik, sokan a népkonyhára szorulnak. "Ezért minden felajánlás iszonyú sokat segít, így a magyarországi és a más országokbéli is, és ezért sem állunk le a gyűjtéssel és a további küzdelemmel" - mondta, hozzátéve, hogy a kormány segítsége nemcsak a kárpátaljai magyarokhoz, hanem az ukrán emberekhez is eljut. Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy nemrégiben 8-10 millió forintnyi támogatást juttattak el Kárpátaljára; főként élelmiszereket, egészségügyi felszereléseket, de egy gépjárművet is adományoztak.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák