Hírek > Ezt élték ma át a magyar tőzsdén befektetők >

Ezt élték ma át a magyar tőzsdén befektetők

2016.03.16 20:50
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX minimális, 5,12 pontos, 0,02 százalékos emelkedéssel, 25 613,81 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak a múlt pénteki záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem volt túl nagy mozgás a BÉT-en, az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed monetáris politikai döntéshozó nyíltpiaci bizottságának döntésére várnak a piacok.

 

Az OTP korrigált az elmúlt napok emelkedése után, a Mol viszont új, többéves csúcsra emelkedett, 2013 ősz óta nem volt ilyen magas a részvény árfolyama - fejtette ki. Az elemző szerint a növekedés hátterében a Mol közelgő osztalék-kifizetése állhat. Kuti Ákos, az MKB Bank makroelemzője az M1 aktuális csatornán szintén azt mondta: nem volt túlzottan izgalmas a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén. A makroelemző szerint viszont a Mol árfolyamára a nyugat-európai, illetve a tengerentúli olajárak emelkedése hatott kedvezően.

 

Kattintson a grafikonra, hogy mindet láthassa!

 

A Mol 315 forinttal, 1,97 százalékkal 16 275 forintra erősödött, 4,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 23 forinttal, 0,34 százalékkal 6707 forintra csökkent, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,92 százalékkal 440 forintra nőtt, forgalma 1,0 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,97 százalékkal 5235 forintra esett, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

 

Szeretne euróban 9,50% kamatot elérni 1 évre történő befektetéssel?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák