Hírek > Gyengébben muzsikál az Oracle >

Gyengébben muzsikál az Oracle

2016.03.17 02:05
Pénzügyi éve harmadik negyedévében csökkent az Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern bevétele és nyeresége, számítástechnikai felhő-technológiai üzletágában azonban lendületes növekedést ért el - derül ki a cég honlapján közzétett negyedéves eredménybeszámolóból.

Az Oracle Corporation pénzügyi éve 2016 februárjával zárt harmadik negyedévében 9,0 milliárd dollár, az egy évvel korábbi 9,3 milliárd dollárnál 3 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 2,14 milliárd dollár nyereségre tett szert, 14 százalékkal kisebbre az előző pénzügyi év harmadik negyedévében elért 2,49 milliárd dollárnál. Az egy részvényre jutó nyereség 50 centre csökkent 56 centről.

 

Az üzemi eredmény a harmadik pénzügyi negyedévben 3,03 milliárd dollár lett, 11 százalékkal alacsonyabb az előző évi 3,38 milliárd dollárnál. A bevételarányos jövedelmezőség 34 százalékra csökkent 36 százalékról. Az értékesítési árbevételen belül a 4,66 milliárdos szoftverlicenc-bevétel nem változott az előző évihez képest, a hardver termékek bevétele pedig 15 százalékkal 604 millió dollárra, a hardver szolgáltatásoké 10 százalékkal 531 millió dollárra csökkent. A felhőszolgáltatások és szoftverek bevétele viszont 57 százalékkal 583 millió dollárra emelkedett a harmadik negyedévben.

 

Safra Catz, az Oracle pénzügyi igazgatója, vezérigazgató szerint a számítástechnikai felhő üzletág bevételének lendületes növekedése az elkövetkező negyedévekben az egy részvényre jutó nyereség és a cash flow jelentős növekedését vonja majd maga után. Larry Ellison, az Oracle elnöke, technológiai igazgató rámutatott, hogy a cég abszolút dollárösszegben bármelyik versenytársánál több új vállalati felhő szoftver szolgáltatást (SaaS, Software as a Service) értékesített és ezen a téren hosszabb távon is képes lesz fenntartani a magas növekedési ütemet.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák