Hírek > A magyar tőzsdét nem lehet megállítani! >

A magyar tőzsdét nem lehet megállítani!

2016.03.17 23:10
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 156,89 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel, 25 770,70 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Andorkó László, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1 aktuális csatornán elmondta: a főbb európai részvényindexekkel szemben pluszban zárt a BUX. A nap nyertese az OTP volt, de a blue chipek közül a Magyar Telekom kivételével mindegyik kissé erősödött. A szakértő szerint fontos piacmozgató hírek nem érkeztek, az elmúlt hónapokban jól teljesített a BUX.

 

A pozitív hangulatot segíthette a régiós börzék részvényeit tömörítő Cece index átsúlyozása, mert emelkedhet a magyar papírok súlya. Pénteken az S&P felülvizsgálhatja Magyarország hitelminősítését, ezt is pozitív várakozások kísérhetik - mutatott rá.

 

A BUX teljesítménye ma

 

bux index árfolyam grafikon

Ha a grafikonra kattintasz, előugrik a többi!

 

A vezető részvények így muzsikáltak

 

A Mol 25 forinttal, 0,15 százalékkal 16 300 forintra erősödött, 5,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 98 forinttal, 1,46 százalékkal 6805 forintra nőtt, forgalmuk 8,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 438 forintra csökkent, forgalma 826,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 31 forinttal, 0,59 százalékkal 5266 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,2 milliárd forintot ért el.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák