Hírek > Kemény harcban az ArcelorMittal Dél Afrikában >

Kemény harcban az ArcelorMittal Dél Afrikában

2016.03.18 17:05
Az ArcelorMittal dél-afrikai leányvállalata jövő hónaptól emeli a acél árakat, ezzel együtt a kormánynál megpróbálja kiharcolni a vámtarifa emelését, hogy a helyi ipar védettebb legyen az olcsó kínai importtal szemben.

A legnagyobb acélgyártó 8-11% közötti áremelést tervez. A cégek azért lobbiztak a dél-afrikai kormánynál, hogy 10 termékkategória esetében vezessenek be vámot, ebből már 8-nál jóváhagyta a kormány a tarifát.

 

Az acélárak tavaly 35%-kal kerültek lejjebb, ezért ezek a lépések kulcsfontosságúak a veszteséggel küzdő iparágnak. A hír segítheti az árfolyam további emelkedését.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák