Hírek > Így kaphatsz 9,50%-os euró kamatot 1 éves befektetéssel >

Így kaphatsz 9,50%-os euró kamatot 1 éves befektetéssel

2016.03.19 04:14
Márciusi döntésével az Európai Központi Bank 0% azaz nulla százalékra csökkentette irányadó kamatszintjét. Így a cikkünk címében jelzett 9,50%-os euró-kamatra joggal kaphatják fel sokan a fejüket. Mégis lehetséges mindez? A válasz: IGEN, és a megoldás itt is a részletekben rejlik. Lássuk hogyan működik az "Erste Group Protect Multi Luxury 2016-2017" elnevezésű értékpapír.

Az Erste Group Protect Multi Luxury 2016-2017 értékpapír lejáratkor egy előre meghatározott 9,50%-os fix kupont kínál euróban. Emellett az Erste Group Bank AG lejáratkor - a mögöttes részvények teljesítményétől függően - a Névérték kifizetését vagy Részvényben történő teljesítést vállal.

 

Lejáratkor a fix kupon mellett a Névérték kifizetésére kerül sor:

 

– ha a megfigyelési időszak (2016.03.30.–2017.03.23 ) alatt a mögöttes részvénykosár egyik elemének ára sem esik az előre meghatározott Korlát ár (a mögöttes részvények 2016.03.29-i záróárának 60%-a) alá, vagy nem érinti azt. Ez akkor is érvényes, ha egy vagy több mögöttes részvény árfolyama a megfigyelési időszak végén a Kötési ár (2016.03.29-i záróár) alatt van, de mindegyik árfolyama továbbra is meghaladja a Korlát árat; vagy

 

– ha a 3 mögöttes részvény közül a megfigyelési időszak alatt valamelyik árfolyama érinti vagy átlépi a korlátot, azonban lejáratkor az összes mögöttes részvény árfolyama a Kötési árat (2016.03.29-i záróárat) meghaladja vagy azzal megegyezik.

 

 

Lejáratkor a fix kupon mellett Részvényben történő kifizetésre kerül sor:

 

– ha a megfigyelési időszak alatt (2016.03.30.–2017.03.23.) valamely mögöttes részvény árfolyama érinti vagy átlépi a korlátot, és a megfigyelési időszak végén (2017.03.23) a 3 részvény közül bármelyik részvény árfolyama a Kötési ár alatt van.

 

Ekkor a befektető a 3 mögöttes részvény közül a megfigyelési időszak végén legrosszabbul teljesítő részvényből meghatározott darabszámot kap.

 

A kifizetendő darabszám a Névérték és a legrosszabbul teljesítő részvény Kötési árának hányadosa egészre kerekítve. A kerekítésből adódó különbözet euróban kerül kifizetésre a 2017. március 23-i záróárral kalkulálva.

 

Az értékpapír jegyzési ideje: 2016. március 3. – 2016. március 25. (korábban is lezárható)

Névérték/minimum vásárlás: 1.000 EUR / 3.000 EUR

 

Mivel az "Erste Group Protect Multi Luxury 2016-2017" értékpapír a vonzó 9,50%-os kamatért cserébe bonyolultabb egy bankbetéthez szokott ügyfél számára, így javasoljuk, hogy a cikk alján található piros "Érdekel egy ilyen befektetés, tájékoztatást kérek" gomb megnyomása után történő regisztrációjával kérjen egy részletes ügyféltájékoztató anyagot, vagy személyes konzultációt a termék kiemelt szakértőjével. Adatait közvetlenül az ERSTE Befektetési Zrt. szakértői csapatához továbbítjuk.
----

Jogi disclaimer: A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Alaptájékoztatója Kibocsátási Programja (Equtity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms), illetve azok magyar nyelvű összefoglalója a Kibocsátó www.erstegroup.com és a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg aértékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül. A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja. 

 

A termék kockázatai:· nincs tőkevédelem: a meghatározott esetekben lejáratkor részvényben történő kifizetés lehetséges; az így leszállított részvények aktuális árfolyamértéke alacsonyabb a Multi Protect Értékpapír Névértékénél, szélsőséges esetben teljes tőkevesztés is előfordulhat, · a kosárban szereplő bármely – akár egyetlen – részvény rossz teljesítménye befolyásolhatja a lejáratkori kifizetést, · futamidő alatti árfolyam ingadozás, korlátozott értékesíthetőség, · az elérhető hozam maximális értéke 9,50% abban az esetben is, ha a mögöttes részvénykosár ennél jobban teljesít, · amennyiben részvényben történik a kifizetés, a részvényekkel kapcsolatosan további, az adott részvényre vonatkozó kockázatok, továbbá költségek merülhetnek fel (pl.számlavezetési díj, értékesítési díj), · Erste Group Bank AG mint Kibocsátó kockázataÉs erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák