Hírek > Nagy-Britanniában sem pörög az infláció >

Nagy-Britanniában sem pörög az infláció

2016.03.22 12:20
Alacsonyan pörög továbbra is a brit infláció, 0.3%-os CPI adat jött ki ma 10:30-kor, amely elmaradt a 0.4%-os várakozásoktól.
Nagy-Britanniában sem pörög az infláció

Van némi drágulás az élelmiszereknél, de a szállítási díjak továbbra is alacsonyak. Jó jel, azonban, hogy a szolgáltatóiparban emelkedtek az árak és ez további nyomást hozhat.

 

Az adat alatt jött némi vétel a brit devizára, de a mai brüsszeli robbantások továbbra is beárnyékolják a font napját. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint a maginfláció (inflációs adat alapvető élelmiszerek és energiaárakon kívül) szintén alacsonyan mozog, 1.2%. Továbbra sincs könnyű helyzetben az angol fizetőeszköz, ugyanis egy monetáris szigorítás segítene leginkább, de a Bank of England keze meg van kötve a jelenlegi CPI szintekkel.

 

forrás: tradebeat.hu


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák