Hírek > Új tulajdonosa lett a LeasePlan Corporation nemzetközi flottakezelő vállalatnak >

Új tulajdonosa lett a LeasePlan Corporation nemzetközi flottakezelő vállalatnak

2016.03.24 20:40
A világ vezető flottakezelő és mobilitási vállalata, a LeasePlan Corporation N.V. (LeasaPlan) teljes tulajdonjoga a Global Mobility Holding B.V-től (a Volkswagen AG és a Fleet Investments B.V. közös tulajdona) az LP Group B.V. nevű konzorcium kezébe került - közölte a LeasaPlan csütörtökön az MTI-vel.

Az LP Group B.V. nevű konzorcium tagjai: a piacvezető, nyugdíjalapokat kezelő holland PGGM, az ATP, amely Dánia legnagyobb nyugdíjalapja, a GIC, a Luxinva S.A., amely az Abu Dhabi Befektetési Hatóság (ADIA) 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalat és a TDR Capital LLP által kezelt befektetési alapok - tették hozzá. A közlemény idézi Vahid Daemit, a LeasePlan csoport vezérigazgatóját és igazgatótanácsának elnökét, aki kifejtette: a cég új tulajdonosai teljes mértékben támogatják a társaság növekedési céljait és hosszú távú stratégiáját, amely szerint továbbra is minőségi mobilitási megoldásokat kívánnak nyújtani ügyfeleik számára világszerte.

 

A LeasePlan globális szinten 1,55 millió járműből álló flottát kezel - tette hozzá. Arról is beszámoltak, hogy a felügyelőbizottság az új kinevezések révén jelenleg hét tagból áll, akik közül öten függetlenek: Jos Streppel elnök, Stefan Orlowski, Steven van Schilfgaarde, Herta von Stiegel és Ada van der Veer. A konzorciumhoz kötődő tagok: Manjit Dale és Eric-Jan Vink.

 

A LeasePlan korábbi közvetett részvényeseihez kötődő felügyelőbizottsági tagok március 1-jével lemondtak - ismertették. A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető a nemzetközi flotta- és gépjármű kezelési piacon, a cég leányvállalatai mind az öt földrészen, 32 országban vannak jelen. A társaság közel 7000 alkalmazottat foglalkoztat globálisan. A vállalat 1994-ben kezdte meg magyarországi működését a LeasePlan Hungária Zrt. révén. Napjainkban Magyarországon 10 000 autóval közel 500 ügyfelet szolgál ki, partnerei között található többek között az IBM, az E.on, a Diageo és a Citibank.

 

A LeasePlan Hungária Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, hogy a cég a 2014-es lezárt üzleti évben 18,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye 1,9 milliárd forint volt. 2015-re az előzetes adatok alapján a cég árbevétele várhatóan 18,4 milliárd forintra, adózott eredménye pedig 1,2 milliárd forintra nő majd. A társaság a kedvező piaci körülményeknek köszönhetően a következő évekbe továbbra is az árbevétel stabil növekedésére számít - írták.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák