Hírek > Az egyiptomi hadsereg végzett hatvan iszlamista szélsőségessel >

Az egyiptomi hadsereg végzett hatvan iszlamista szélsőségessel

2016.03.26 01:10
Hatvan iszlamista szélsőségessel végeztek, negyvenet pedig megsebesítettek az egyiptomi hadsereg katonái pénteken a Sínai-félsziget északi részén, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet helyi ága ellen több mint két éve folyó hadjárat helyszínén - közölte a hadsereg szóvivője.

A kormányerők ezen kívül megsemmisítettek 27 négykerék-meghajtású járművet, valamint 32 fegyverraktárt a szóvivő Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint. Az IÁ helyi milíciája, a Vilájat Sínáa (Sínai Tartomány) az állandó katonai jelenlét és számos terrorellenes hadművelet ellenére rendszeresen hajt végre támadásokat a fegyveres erők tagjai ellen.

 

A szélsőségesek múlt vasárnap 15 rendőrrel végeztek a sivatagi régióban fekvő el-Arís városának egyik ellenőrzőpontjánál. A szóvivő közleménye szerint a pénteki harcok a Vértanúk Joga fedőnevű hadjárat keretében történtek, amelyet múlt szeptemberben indítottak bosszúból a dzsihadisták által megölt katonákért, rendőrökért és ártatlan civilekért.

 

A független sajtót nem engedik a Gázai övezettel szomszédos vidékre, így az ott folyó harcokról szóló értesülések, számadatok gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák