Hírek > Megállapodás a magyar és kínai bankszövetség között - de miről is? >

Megállapodás a magyar és kínai bankszövetség között - de miről is?

2016.03.26 03:01
A Magyar Bankszövetség és a Kínai Bankszövetség (CBA) együttműködési megállapodást írt alá, amely lehetővé teszi, hogy a két szövetség tagbankjai olyan kapcsolatokat alakítsanak ki, amelyek segítik a két ország közötti beruházási programok hatékony megvalósulását - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a megállapodást a CBA (China Banking Association) képviselőivel a kínai Hainan szigetén, Hajkou városában írták alá, a Boao Gazdasági és Pénzügyi Fórum kapcsán. A kínai-magyar pénzügyi kapcsolatok fejlődésének fontos állomása, hogy a 2001 óta megrendezett vezető kínai gazdasági és pénzügyi konferenciára az Európai Unió országaiból egyedüliként a Magyar Bankszövetség kapott meghívást - áll a közleményben.

 

A március 23-án és 24-én az "Ázsia új jövője, új dinamikája, új víziója" címmel megrendezett eseményen több ázsiai ország politikai-gazdasági vezetői vitatták meg a globális gazdasági és pénzügyi kihívásokat. A fórum egyik kiemelt célja volt az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (Asian Financial Cooperation Associaion - AFCA) megalapításának előkészítése. A bankszövetség közleménye szerint a magyar pénzintézetek képviseletében Kovács Levente kifejtette: az AFCA az ázsiai térség egyik legjelentősebb pénzügyi szövetsége lesz, amellyel az induláskor kialakított kapcsolatok alapján a Magyar Bankszövetség számos, a magyar bankrendszer és a gazdaság számára hasznos együttműködési lehetőséghez jut, akár a pénzintézeti szektorra vonatkozó információk, a bankközi kapcsolatok erősítése vagy a pénzügyi témájú kutatási eredmények cseréje terén.

 

Az AFCA egyik célkitűzése egy nemzetközi pénzügyi együttműködési platform létrehozása, amelyhez pénzügyi vezetők és intézmények az alapítók ajánlása vagy meghívása alapján csatlakozhatnak Ázsiából vagy Európából. A szakmai együttműködés a bankközi és pénzügyi kapcsolatok megerősödése révén új fejezet nyithat a magyar-kínai gazdasági együttműködésben is - mutat rá a bankszövetség közleménye.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák