Hírek > Legyen 5% az alapvető élelmiszerek ÁFA-ja >

Legyen 5% az alapvető élelmiszerek ÁFA-ja

2016.03.27 00:26
Az MSZP továbbra is az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentését szorgalmazza - erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, a családok többségének nagy anyagi gondot, kihívást jelent a húsvétra való felkészülés, a nagybevásárlás, a Fidesz által fenntartott 27 százalékos élelmiszeráfa sokuknak a böjti időszak meghosszabbítását jelenti. Hozzátette: ilyen "brutális" élelmiszeradó sehol sincs Európában.

A politikus idézte a Nézőpont Intézet nemrégen készült - és kiszivárgott - kutatását, amely arra jutott, hogy a magyar emberek 62 százaléka áfacsökkentést akar. Hozzátette: a nyers sertéshús áfájának csökkentése is bebizonyította, hogy ez a mértékű adócsökkentés leviszi az árakat.

 

A népjóléti bizottság szocialista tagja szerint azonban nemcsak az élelmiszerek áfáját, hanem az adóterhek általános csökkentése is szükséges lenne. Bangóné Borbély Ildikó úgy véli, a magyar családok többsége nem érzékeli a költségvetési és kormánysikereket, sőt - mint mondta - az Európai Bizottság jelentése is komoly kritikákat fogalmazott meg, amelyeket a magyar kormány eltitkolt. Ilyen a szegénység és a rossz szociális mutatók - említette. Az MSZP szerint az igazi megoldás az lenne, ha minden dolgozó ember megkapná azt a fizetést, amiből meg tud élni, és el tudja tartani családját.

 

Mint mondta, "nem engedhetik meg, hogy a Fidesz-kormány a terített asztal lehetőségét is elvegye a magyar családoktól." Más témában kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, az MSZP felháborítónak tartja a kormány mértéktelen költekezését az autó- és bútorbeszerzések kapcsán, és emlékeztetett: a Fidesz 2010-ben és 2104-en is azzal kampányolt, hogy az ilyen beszerzésekre stopot rendel el.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák