Hírek > Obama be akar vonulni a kubai viszony rendezésével a történelembe >

Obama be akar vonulni a kubai viszony rendezésével a történelembe

2016.03.28 00:25
Amerika és Kuba viszonyának rendezése egyike azoknak az intézkedéseknek, amelyekkel Barack Obama amerikai elnök be akar vonulni a történelembe - jelentette ki az Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Ugyanakkor a kubai rendszer is a végnapjait éli, és Raul Castro ugyancsak történelmi szerepre törekszik ebben a folyamatban - közölte Frank Tibor. Az egyetemi tanár úgy vélekedetett, hogy a politikai viszonyok rendezésén túl igen fontos mindkét fél számára a gazdasági kapcsolatok dinamizálása. 1959, vagyis a kubai forradalom győzelme óta, az Egyesült Államoknak 1,125 trillió dollárnyi kára keletkezett a gazdasági kapcsolatok összeomlása miatt, korábban ugyanis kvázi amerikai államként működött Kuba - tette hozzá.

 

Az is elképzelhető, hogy a kapcsolatok rendezése érdekében a guantanamói támaszpontról is kivonul Amerika, ezzel pedig megszűnik az ottani börtön is - mondta Frank Tibor.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák