Hírek > Visszafognák a kínai terjeszkedést az amerikai médiában >

Visszafognák a kínai terjeszkedést az amerikai médiában

2016.10.07 06:35
A következő amerikai elnököt arra sürgeti egy kongresszusi bizottság, hogy fogja vissza a kínai terjeszkedést az amerikai médiában és szórakoztatóiparban.
Visszafognák a kínai terjeszkedést az amerikai médiában

Éves jelentésében a Kongresszusi Bizottság Kínáról nevű bizottság felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államoknak "válaszolnia kell a potenciális kereskedelmi korlátozásokra Kínában, beleértve a hírek és információk szabad áramlását érintő, jelenleg is érvényben lévő és kitartó korlátozásokra, amelyek érintik külföldi médiatársaságok kísérleteit a kínai piacra történő bejutásra". Tudnivaló, hogy Kínában nem elérhető a két nagy amerikai internetes társaság, a Facebook és a Twitter szolgáltatása, és az elmúlt években letiltották egyes amerikai médiumok - például a Bloomberg, a The New York Times és a The Wall Street Journal - internetes oldalait is, egyúttal arra is késztetve ezeket a nagy médiavállalkozásokat, hogy visszafogják kínai nyelvű portálokba fektetett beruházásaikat.
    

A kongresszusi bizottság ezért megfontolásra ajánlja a következő amerikai elnöknek, hogy az Egyesült Államok csak "kölcsönösségi alapon tegye lehetővé kínai beruházóknak a hírterületen, online médiában vagy szórakoztatóiparban történő  befektetéseket".     Ezt a kongresszusi bizottságot, amelynek ajánlásai nem kötelező érvényűek, azt követően hozták létre, hogy Kína 2001. decemberében belépett a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO), amely biztosította számára, hogy ugyanolyan feltételekkel jelenhessen meg az amerikai piacon, mint a szervezet más tagországai. Korábban az amerikai kongresszus évente szavazott arról, hogy a kínai import termékekre alkalmazhatóak-e a WTO-tarifák. Éves jelentéseiben a kongresszusi bizottság egyébként többnyire a kínai emberi jogi helyzetre szokott reagálni.  


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák