200 millió eurós logisztikai beruházás: a METRO Csoportnak fejleszt a Goodman

Új, 235 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a METRO Csoport számára a Goodman. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén vezető globális ingatlancsoport 10 éves bérleti szerződést kötött a létesítményre. A Goodman mintegy 200 millió eurót fordít a projektre, amelynek befejezését 2018 márciusára tervezi.

200 millió eurós logisztikai beruházás: a METRO Csoportnak fejleszt a Goodman

A METRO Csoport a világ egyik vezető nagy- és kiskereskedelmi vállalata. A 29 országban több mint 220 ezer embert foglalkoztató düsseldorfi központú cég a 2014-2015-ös pénzügyi évben 59 milliárd eurós forgalmat bonyolított. A 2015 júliusában bejelentett új helyszín a németországi Marlban a csoport logisztikai hálózata megszilárdításának és korszerűsítésének része a tavaly szeptemberben bemutatott, a német piacra vonatkozó új logisztikai stratégiában foglaltak szerint. A központban mintegy 1000 új munkahely jön létre.

A METRO Csoport két épületből álló új logisztikai központja a Real önkiszolgáló üzleteket, valamint a METRO Cash & Carry németországi nagykereskedelmi egységeit látja el. A termékeket Marlból többnyire az ország nyugati régiójában lévő áruházakba szállítják, esetenként országszerte terítik. A logisztikai szolgáltatásokat a csoport saját üzletága, a METRO Logistics végzi, lehetővé téve a mintegy 20 ezer élelmiszer és háztartási árucikk áramlásának hatékony menedzselését.

„A Goodman optimális megoldást nyújtott számunkra, amelynek köszönhetően teljessé válhat a METRO Cash & Carry és a Real logisztikai hálózata, valamint a cég készen áll a jövőbeni növekedésre” – mondta Jeroen Janssen Lok, a METRO Csoport németországi logisztikai stratégiájáért felelős igazgatója. „Az új logisztikai központokkal, a termékek áramlásának erősebb centralizációjával, valamint a meglévő helyszíneken végzett változtatásokkal jelentős javulást érhetünk el a termékek elérhetősége, minősége és frissessége terén. A Marlban épülő új központtal megfelelünk a modern és versenyképes logisztikára vonatkozó stratégiai követelményeinknek.”

„Marl városával együttműködve egy átfogó folyamat keretében fejlesztjük ezt a kiváló logisztikai területet, amelyen az új központ is épül” – tette hozzá Christian Mielke, a METRO Properties illetékese, aki a helyszín kiválasztását, az ingatlanfejlesztést, valamint a befektetők kiválasztását koordinálta a METRO Csoport számára.

Első osztályú lokáció, magas színvonalú ingatlan

A Goodman új, 235 ezer négyzetméteres fejlesztése egy 83 ezer, illetve egy 152 ezer négyzetméteres épületből áll majd. Az ingatlan összesen mintegy 225 ezer négyzetméternyi raktár-, valamint 10 ezer négyzetméter iroda- és közösségi területet foglal magában. Az épületek a magas minőségű, A kategóriás ingatlanok valamennyi szabványának megfelelnek, a rugalmas egységek kialakítása révén optimalizálható az üzemeltetés. Ezenfelül a létesítmény egészében megvalósítandó LED-világítás biztosítja, hogy befejezése után a központ megkapja a Német Fenntartható Építészeti Tanács (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, DGNB) arany minősítését.

„A fejlesztés összetettsége – amely a méretében, a területátsorolásban és az épületekre vonatkozó műszaki követelményekben egyaránt megnyilvánul – jelzi, hogy lehetséges innovatív megoldásokat találni, ha szorosan együttműködünk az ügyfelünkkel és a helyi érdekgazdákkal, jelen esetben Marl városával” – mondta Christof Prange, a Goodman németországi üzletfejlesztési igazgatója. „A Metro Csoport hosszú ideig birtokolja majd az épületet, sikeres együttműködést várunk ettől az időszaktól. Köszönettel tartozunk az Evoniknak is a projekt kezdeti szakaszában nyújtott, valamennyi érdekelt fél számára kölcsönös előnyökkel járó támogatásáért.”

A BulwienGesa legutóbbi, „Logistics and Real Estate 2016” című tanulmánya szerint a Rajna-Ruhr térség Németország tíz legvonzóbb logisztikai régiója közé tartozik. A Goodman jelenleg mintegy 500 ezer négyzetméternyi logisztikai ingatlant kezel itt különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelei számára. Az új fejlesztés tovább erősíti a csoport egyébként is erős pozícióját ebben a kiemelt térségben.

Észak-Rajna-Vesztfália jelentős gazdasági erőt képvisel


Észak-Rajna-Vesztfália nemcsak Németország, hanem egész Európa egyik legnagyobb jelentőségű gazdasági térsége, amely a német nemzeti össztermék több mint egyötödét termeli. A METRO Csoport számára számottevő előnyt nyújt a régió mintegy 2200 kilométernyi autópályája, amely kapcsolatot biztosít a szövetségi tartomány valamennyi jelentősebb városával és az európai autópálya-rendszerrel. Németország legsűrűbb vasúthálózata és a Rajna folyó elérhetősége miatt Marl tökéletes helyszín a METRO Csoport logisztikai igényei szempontjából.

„Az, hogy a METRO Csoport Marlt választotta, megerősíti, hogy a térség igen vonzó a minőségi logisztika számára. Ezenfelül a beruházás segíti a növekedést és a munkahelyteremtést, nem utolsósorban pedig kiváló példája a cégek és helyi hatóságok sikeres együttműködésének” – jegyezte meg Werner Arndt, Marl polgármestere.

„Ez a projekt egyértelmű üzenet az észak-rajnai térség számára. Egyben példázza a régió illetékes hatóságainak közös célok érdekében folytatott sikeres együttműködését is” – tette hozzá Cay Süberkrüb, a recklinghauseni járás vezetője.

Az ügyletben a JLL és a BNP Paribas brókerei működtek közre.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Rendkívüli közgyűlést tart a Delta Technologies

Rendkívüli közgyűlés összehívásáról határozott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. igazgatósága. A szeptember 20-án tartandó közgyűléssel a társaság célja a részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósítása.
2021. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban

A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében - tájékoztatta a társaság közleményben szerdán MTI-t.
2021. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,1 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg igali üzemében a Pek-Snack

Két beruházásnak köszönhetően több mint 40 százalékkal növelte igali sütőipari üzemének kapacitását a Pek-Snack. Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának is köszönhetően. A 350 embernek munkát adó cég versenyképesség-javító fejlesztéseinek köszönhetően új közép-európai piacokon is megjelenik, mégpedig Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában.
2021. 08. 19. 05:00
Megosztás:

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért. Az ügylet zárására várhatóan 2021 negyedik negyedévében kerül sor - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
2021. 08. 19. 00:05
Megosztás:

Az Alpine szalont nyit Budapesten

Szalont nyit Budapesten kora ősszel a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine - tájékoztatta a Renault Hungária az MTI-t.
2021. 08. 18. 08:30
Megosztás:

Új ügyvezető a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatánál

A Coca-Cola Company bejelentette, hogy a tavasszal megkezdett átalakulása és a tehetségekbe való folyamatos befektetése következő lépéseként szeptember 1-től Sonia Dimoglit nevezik ki a Coca-Cola Magyarország (Coca-Cola Szolgáltató Kft.) ügyvezetőjének.
2021. 08. 18. 06:00
Megosztás: